ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

На 27 февруари 2020 година, учениците од прва и втора година го посетија Ликовниот салон, на кој имаше изложено уметнички фотографии од сакрални објекти и рурална архитектура од маргините на скопскиот регион.

Богатото културно наследство – црквите и манастирите, потоа народното градителство, првенствено експонирано во позначајните објекти, репрезенти на старата рурална архитектура и покрај видно нарушената состојба, сведочат за автентичноста и континутетот на македонската градителска и зографска традиција.

Фотографиите од изложбата се од Дарко Николовски.

Одговорeн професор:Клементина Николовска Марковски

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den