„Лингвистички предизвик“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Како дел од активностите реализирани по повод одбележувањето на Патрониот
празник, е и активноста „Лингвистички предизвик“ реализирана од страна на
Активот по странски јазици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“. На истата се одржа
интерактивен квиз за деветтоодделенците од основните училишта од нашиот град
и учениците од прва година од нашето училиште. Се натпреваруваа шест тимови
деветтоодделенци и гимназијалци кои покажаа заедничка работа, дружење и
покажување на своите знаења од областа на странските јазици кои ги изучуваат.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den