Трибина по повод 1 Декември – Светски ден на борба против сидата

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Трибина по повод 1 Декември – Светски ден на борба против сидата

Во организација на Советот за јавно здравје на Општина Велес и ОО на Црвен крст, во големата сала на општинската зграда се одржа трибина по повод 1 Декември – Светскиот ден на борбата против сидата.

На едукативната трибина, на која стручни лица одржаа предвање за ХИВ/СИДА, како се пренесува и како се лекува вирусот, начинот на дијагностицирање и превенција, учествуваа учениците од втора година при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“.

Оваа година, Светскиот ден за борба против глобалната епидемија, се одбележа под мотото „Изедначи“. Според Светската здравствена организација , ХИВ-вирусот и натаму останува глобален проблем за јавното здравје, кој погодува над два милиони луѓе во европскиот регион.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den