Натпревари по математика во учебната 2016/2017 година

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревари по математика во учебната 2016/2017 година

Младите математичари од нашата Гимназија и оваа учебна година љубопитно и неуморно ги откриваа тајните на математиката.

{besps}stories/ucebna2016_2017/natp_matematika/sliki{/besps}

 

Учениците од прва до четврта година ,подготвувани под менторство на соодветните професори земаа учество на повеќе натпревари: училишни, општински, регионални, републички.

ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР

На општинскиот натпревар кој се одржа на 28.01.2017 година во просториите на ССОУ ,,Јовче Тесличков’’ учествуваа ученици од I до IV година, при што постигнати се следниве резултати:

I година: Јован Калајџиев -трета награда

II година: Учесници: Иво Нерков, Борис Даев, Александра Митева, Алекснадра Деловска, Александар Андоновски.

III година: Марија Ивановска- трета награда, Виктор Игнов- трета награда, Елеонора Ташкова– пофалница, Клара Гичева – пофалница, Даниела Василевска.

IV година: Саше Петров, Ана Ампова, Андреј Кодовски, Марија Ѓошева

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР

На регионалниот натпревар кој се одржа на 18.02.2017 година домаќин беше училиштето ССОУ ,,Коле Неделковски’’ а учествуво обезбедија сите ученици, учесници на Општинскиот натпревар по математика, при што постигнати се следниве резултати:

I година: Јован Калајџиев

III година: Елеонора Ташкова – трета награда, Виктор Игнов– пофалница, Марија Ивановска- пофалница, Клара Гичева – пофалница, Даниела Василевска

IV година: Саше Петров – пофалница

РЕПУБЛИЧКИ НАТПРЕВАР

На републичкиот натпревар кој се одржа на 18.03.2017 година во просториите на факултетот за Електротехника и информациски технологии во Скопје свое учество обезбедија следниве ученици:

• Саше Петров – пофалница IV година

• Елеонора Ташкова III година

Одговорни професори:

Мариче Лазаровска,Оливера Левкова,

Снежана Арсеновска, Марија Гајдова

и Тања Ингилизова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den