Гимназијалците дел од завршната манифестација „BE ACTIVE“ по повод Европската недела на спортот

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Гимназијалците дел од завршната манифестација „BE ACTIVE“ по повод Европската недела на спортот

Професионалното или рекреативното занимавање со спортот и одржувањето на физичката активност се од особено значење за развивањето на секоја единка во здрава личност, како физички така и ментално.
Спортот помага при создавањето на карактерот и навиките, не учи да играме според правилата, вистински да се радуваме на победите, а достоинствено да ги прифаќаме поразите. Со еден збор спортот не учи за животот и се она што го сочинува.

{besps}stories/ucebna2018_2019/beactive/sliki{/besps}

 

Иако придобивките од спортот ни се општо познати, сепак многу е важно заедно да придонесуваме за подигање на свеста во нашето општество и организирањето на настани каде што секој од нас ќе може да спортува и да се забавува.
Европската недела на спортот заврши со еден многу интересен настан кој понуди дружење, забава и активност, пренесуваќи ја #BeActive пораката. Па така, на 29. Септември (Сабота), во организација на Општина Велес околу 50тина ученици од основните и средните училишта во градот беа дел од овој настан. Гимназијалците Надица Камчева, Тамара Мишеска, Михаил Павлов, Игор Грујовски, Кристијан Спиркоски и Андреј Ковиловски заедно со наставникот Зоран Јованов земаа учество во Спортскиот центар Борис Трајковски, со почеток од 17:00 па се до 23 :00 часот каде истовремено се случуваа 70 различни активности.

На настанот присуствуваа најразлични спортски федерации, како и граѓани од целата држава и сите возрасти кои имаа можност да вежбаат и истовремено да се забавуваат. Љубителите на спортот и физичката активност несомнено беа задоволни од овие незаборавни настани.

Од името на сите учесници упатуваме силна порака: ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ!!!

Одговорeн професор: Зоран Јованов

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den