ДИСЕМИНАЦИЈА НА ИСКУСТВАТА И ЗНАЕЊАТА ОД ОБУКАТА BUILDING EFFECTIVE CONFLICT MANAGEMENT

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ДИСЕМИНАЦИЈА НА ИСКУСТВАТА И ЗНАЕЊАТА ОД ОБУКАТА BUILDING EFFECTIVE CONFLICT MANAGEMENT

Во рамките на Програмата Еразмус + и проектите во кои учествува училиштето, на 9 ноември 2018 година, беше одржана дисеминација на искуствата и знаењата од структурираната обука на тема Градење делотворно справување со конфликтите (Building Effective Conflict Management), која се одржна од 22 до 28 октомври 2017 година во Љубљана и на која учествуваа предметните наставници по филозофија и по социологија: д-р Бошко Караџов и м-р Трпе Туфекџиев.

{besps}stories/ucebna2018_2019/CONFLICT/sliki{/besps}

 

Дисеминацијата ја спроведе предметниот наставник д-р Бошко Караџов, кој ги запозна колегите од Гимназијата со професионалните придобивки од учествата во овој вид на обуки, со психолошката теорија за мотивациско-вредносниот систем (Motivational Value System) на личноста како дел од теоријата за личните доблести (Personal Strengths Theory) на американскиот психолог Елајас Х. Портер (Elias H. Porter), на чиишто основи се развиваат делотворните техники за менаџирање со конфликтите во работните организации, како и со низа ефективни методи за разрешување и техники за избегнување на истите.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den