ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР „СПИНОКИО“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР „СПИНОКИО“

На 27 февруари 2023 година во Europe House – Скопје во организација на „Види Вака“ и ИДЕА Југоисточна Европа, се одржа Државниот натпревар (полуфинале и финале) на едукативно-друштвената игра на плоча „Спинокио“ посветена на медиумска писменост и критичкото мислење.

Претставникот на Гимназијта „Кочо Рацин“ – Велес, ученикот Дарко Брзаков, во конкуренција на претставници од осум училишта, се пласираше во финалето и го освои одличното трето место.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den