European Fitness Day

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

European Fitness Day

Европскиот ден за фитнес е еднодневен настан посветен на обезбедување можности за луѓето да го најдат своето „движење“ и се организира низ Европските држави секоја година на 27 Септември. Европскиот Ден на Фитнес ја истакнува улогата што физичката активност ја има во подобрувањето на здравјето на луѓето, ставајќи ги во центарот на вниманието забавните активности кои ги нуди фитнесот во која и да е форма. Поставените цели се подигнување на свеста кај граѓаните за придобивките од активноста и разновидноста како и атрактивноста на активностите ориентирани кон фитнес.

{besps}stories/ucebna2017_2018/fitnes_day/sliki{/besps}

 

Активот по Спорт и Спортски активности се приклучи кон одбележувањето на најголемото движење во Европа со организирање пријателски натпревар во кошарка на професорите против Гимназијалците – матуранти.

Од името на сите учесници упатуваме порака: ДВИЖИ СЕ ЗА ЗДРАВЈЕ!!!

АКТИВ ПО СПОРТ И СПОРТСКИ АКТИВНОСТИ

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den