Гимназијалците дел од масовната акција за почист Велес

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Гимназијалците дел од масовната акција за почист Велес

На 10-ти март, 2018 година (сабота) во СОУ „Гимназија Кочо Рацин успешно се спроведе пролетната еколошка акција „Не валкај-разубави“ организирана од страна на Општина Велес.

{besps}stories/ucebna2017_2018/eko_akt/sliki{/besps}

 

Нашите ученици, наставници и техничкиот персонал на денот кога се организираше акцијата беа ангажирани во кругот на нашето училиште. Со гребла, лопати, метли и друг алат го собираа фрлениот отпад од површините. Активностите се изведоа во време од два часа.

 

На овој начин сите покажавме висока еколошка свест и грижа за здрава животна средина.

 

 

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den