Гимназијалците учествуваа на зимската Астрономска школа

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Гимназијалците учествуваа на зимската Астрономска школа

Гимназијалците секогаш пројавуваат интерес за различни научни области, прифаќаат нови предизвици и подготвени се да ги покажат своите знаења. Неколку наши ученици имаа можност да ги збогатат своите знаења по астрономија.

{besps}stories/ucebna2016_2017/astronomska_skola/sliki{/besps}

 

Во просториите на природно математичкиот факултет во Скопје, од 31.3 до 1.4.2017 година, се одржа XIX зимска Астрономска школа. Програмата се состоеше од предавања од различни теми од астрономијата, како и тест натпревар. На овој настан учествуваа нашите ученици : Даниела Николовска и Филип Петковски од I-3 клас и Марија Шестакова од III-5 клас . На трето место од ранглистата се наоѓаше нашата ученичка Даниела Николовска,а сите учесници се здобија со пофалници за учество.

Одговорeн професор: Ангелина Додов

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den