Halloween

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Halloween

Во рамките на проектните активности од областа на Литературни клубови и драмски секции во еко-училницата на СОУ Гимназија „Кочо Рацин“ од Велес се одбележа празникот Halloween. Групите од ученици од трета и четврта година работеа на своја креација на традиционалната Jack-o-Lantern тиква.

{besps}stories/ucebna2015_2016/halloween/sliki{/besps}

 

Оваа активност за учениците беше од натпреварувачки карактер, групата од IV-6 клас го заслужи првото место, на класот III-4 им беше доделено второто, а креацијата на III-6 клас беше рангирана на третото место.

Гимназијалците во чест на празникот организираа своја забава со маски во кафе Инбокс на која беа доделени Trick or Treat наградите за учениците со освоени места.

Одговорни професори:

Христина Леова

Мимоза Костоска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den