Инклузија на учениците со посебни образовни потреби

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Инклузија на учениците со посебни образовни потреби

Процесот на инклузија на учениците со посебни образовни потреби или учениците со потешкотии во учењето во редовното средно образование е од големо значење за социјализацијата на овие ученици како во училишната така и во целокупната општествена сфера. Како училиште кое има долгогодишна практитка во инклузијата на ученици со потешкотии во учењето се почувствува потребата да се пристапи кон изработка на една кратка презентација која е наменета за сите наставници кои работат со овие ученици, за родителите на инклузирани ученици, како и за сите оние кои сакаат да го прошират своето знаење за инклузијата, инклузивното образование и работата со овие ученици.

Повеќе информации на следниот линк: Инклузивно образование

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den