Изведба на театарската претстава „Плодна година“ со хуманитарен карактер

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Изведба на театарската претстава „Плодна година“ со хуманитарен карактер

На 23 април 2019 година, во салата „Бели мугри“, младите актери – ученици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, повторно ја изведоа театарската претставата „Плодна година“ од хрватскиот писател Симиша Посриќ. Со својата успешна актерска игра тие измамија искрени насмевки на лицата на својата публика.

{besps}stories/ucebna2018_2019/plodna/sliki{/besps}

Овојпат изведбата имаше хуманитарен карактер. Театарската претстава се реализираше во соработка со Општинската организација на Црвен крст на град Велес и програмата ЦКА – ПХВ. Собраните средства од претставата ќе бидат наменети за потребите на наша сограѓанка.

Се надеваме дека со ваквите хумани проекти ќе продолжиме во иднина, а единствена цел ни е да им помогнеме на оние на кои помошта им е неопходна.

Стручен актив по Македонски јазик и литература

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den