„Капка крв-живот значи “

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

„Капка крв-живот значи “

На распишаниот литературен награден конкурс од страна на Црвен крст на Република Македонија Општинска Oрганизација Велес и Клуб на писатели „Коста Солев Рацин“–Велес,земаа учество и ученици од нашето училиште. Истиот беше распишан по повод „17-ти март денот на крводарителството и ден на Црвениот крст на Република Македонија”.

{besps}stories/ucebna2017_2018/kapka/sliki{/besps}

 

На поетскиот конкурс учениците творбите ги пишуваа на следните теми:

„Капка крв-живот значи “ „Крводарител ќе бидам“ „ Дарување крв е хуманост“

 

Во категорија за ученици од средното образование( прва и втора година) трета награда освои ученичката Ленче Ѓорѓиова од I-5 клас под менторство на Александра Стојановска.

 

Одговорeн професор:Александра Стојановска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den