КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

На 11 декември, во библиотеката на нашето училиште се одржа крводарителска акција, на која учениците ја покажаа својата хуманост.

За четири часа се собраа вкупно 25 крвни единици. 12 дарители беа од машки пол, а 13 од женски. Во оваа крводарителска акција учество земаа: Црвен крст на Република Македонија, Општинска организација – Велес, Училишниот клуб при СОУ „Гимназија Кочо Рацин” и Училишната заедница, во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: