КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

Гимназијалците секогаш сакаат и умеат да ја покажат својата хуманост и човекољубие. Еден од начините да им се помогне на оние на кои помошта им е неопходна е и подарената капка крв. Секоја крводарителска акција во нашето училиште предизвикува голема заинтересираност меѓу нашите ученици кои несебично ја подаваат својата рака за да ја даруваат драгоцената течност.

{besps}stories/ucebna2017_2018/krvodarit/sliki{/besps}

 

 

На крводарителската акција која се спроведе во нашето училиште во соработка со Републичкиот завод за трансфузиологија и општинскиот Црвен крст, 45 ученици земаа учество а додека 27 ученици ја остварија својата хумана желба.

 

 

Одговорни професори: Елизабета Николовска, Петре Петрушевски

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den