ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА

На 24 септември 2019 година, во Ликовниот салон во Велес, учениците од I и IV година имаа можност да ја посетат ликовната изложба на слики насликани во масло и акрил на академскиот сликар Тони Чатлески од Прилеп.

Учениците имаа можност во живо да се запознаат со творештвото на академик Чатлески, можеа во живо да видат како изгледаат слики изработени во тие техники. Ова беше и добра прилика да се запознаат со алтернативен стил на сликање. Сигурни сме дека оваа иложба ќе биде инспирација за учениците во нивното творештво.

Одговорeн професор:Кристијан Тодоров

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den