ЛИТЕРАТУРЕН И ЛИКОВЕН КОНКУРС

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИТЕРАТУРЕН И ЛИКОВЕН КОНКУРС

По повод 70 години од постоењето на Извидничкиот одред „Димитар Влахов“, во салата на Општина Велес се одржа Свечена академија и доделување на наградите од распишаниот литературен и ликовен конкурс на тема: „Извидниците и животот во природа“.

Од Гимназијата „Кочо Рацин“, наградени беа следниве ученички:

На литературниот конкурс, трета награда освои ученичката Ангела Димитрова од IV-5 клас, под менторство на професорката Магдалена Сарагинова.

На ликовниот конкурс, прва награда освои ученичката Анамарија Костовска од I-1 клас, под менторство на професорката Јулијана Михова.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den