ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

На литературниот конкурс распишан по повод Денот на училиштето на ОУ „Васил Главинов“ учествуваа ученици од нашата Гимназија. Тема на конкурсот беше„Парче измачена земја-поранешна Самуилова империја”.На истиот учениците имаа можност да напишат литературно-историски есеј.

{besps}stories/ucebna2016_2017/lit_konkurs/sliki{/besps}

 

Во категорија СРЕДНИ УЧИЛИШТА наградени се ученичките Симона Борова од III-3 клас,прва награда и Цветанка Ацева од IV-6 клас,втора награда под менторство на Александра Стојановска.

Свеченото доделување на дипломи се одржа на 23.03.2017 година во Ликовен салон-Велес.

Одговорeн професор:

Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den