ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „БИБЛИОТЕКЕТА Е ХРАМ НА МУДРОСТА“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „БИБЛИОТЕКЕТА Е ХРАМ НА МУДРОСТА“

По повод раѓањето на Гоце Делчев, 4 февруари, Локалната библиотека распиша литературен конкурс на тема „Библиотеката е храм на мудроста”. Учениците од нашата гимназија беа наградени во следните категории:

Стефанија Јакимовска – прва награда за поетска творба, ментор: Магдалена Сарагинова;

Андреј Божиновски – трета награда за поетска творба, ментор: Александра Стојановска;

Деспина Миланова – прва награда за прозна творба, ментор: Цветанка Карамаркова.

Беше распишан и фото-конкурс на тема „Книга за во зима” на кој ученичката Емили Митревска ја доби третата награда.

Честитки за нашите наградени ученици! Вие сте гордост на Гимназијата!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den