Литературно читање

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Литературно читање

Соработката со клубот на писатели Коста Солев Рацин од Велес продолжи и овојпат, така што на ден 4.12.2015 година во просториите на француското литературно катче при локалната библиотека „Гоце Делчев“, се одржа литературно читање посветено на велешкиот поет Кочо Рацин.

{besps}stories/ucebna2015_2016/literaturno_citanje/sliki{/besps}

 

Учество земаа членовите на клубот на писатели Коста Солев Рацин, а со свои лични творби покрај ученици од останатите средни училишта од нашиот град, од нашето училиште настапија учениците Кристијан Јорданов и Кире Ацевски.

Преку своите лични творби, тие ја збогатија поетската вечер и го изразија своето задоволство од самата вечер.Членовите млади – поети посакаа ваквите средби посветени на убавиот збор да бидат почести.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den