Месец на британската филозофија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

По повод одбележувањето на Месецот на британската филозофија, Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе, заедно со Филозофското друштво на Македонија, организираше предавање од страна на еминентни предавачи од Оксфорскиот Универзитет, Велика Британија.

{besps}stories/ucebna2014_2015/filozofsko_prasanje/sliki{/besps}

Предавањето на тема „Филозофски прашања“ се одржа на 6 февруари 2015 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет ,,Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе. Предавањето го одржа еминентниот предавач Стефан Прист, професор по филозофија на Оксфорскиот Универзитет.

Од нашата Гимназија присуствуваа учениците од четврта година кои беа импресионирани од плурализмот во решенијата на филозофските прашања и проблеми.

Одговорни професори:

д-р Бошко Караџов

м-р Пале Трпкова

м-р Трпе Туфекчиев

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den