Месецот на франкофонијата

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Месецот на франкофонијата

По повод месецот на франкофонијата, месец март, на ден 17.03.2016 во француското катче во Библиотеката Бели Мугри учениците кои го изучуваат францускиот јазик и се дел од проектната задача по француски јазик преку литературно читање кое беше на француски и македонски јазик го претставија еден од светски најпознатите француски писатели Виктор Иго, овој пат ставајќи акцент на неговата извонредна љубовна поезија.

{besps}stories/ucebna2015_2016/mesec_na_frankofonija_mart/sliki{/besps}

 

Потоа следуваше кратка пиеса за забранетата љубов а вечерта се заврши со неколку француски шансони.

За овој настан успешно да се реализира придонесоа следните ученици:

Кристијан Јорданов 3-6, Сандра Танчева 3-6, Сања Мирчева 3-6, Саше Петров 3-6, Трајче Андреев 3-6, Костадин Костов 3-6, Наталија Тасиќ 3-6, Елена Ќимовска 3-6, Габриела Ѓорѓиева 3-6, Симона Рушитовиќ 3-6, Валерија Младеновиќ 3-6, Тања Илиева 3-1 , Бојана Маркова 3-1, Цветанка Мирова 3-5 , Филип Димковски 1-5, Петар Андреев 1-5 Дино Јанакиев 1-5,Ева Димитриева 1-5, Александар Андоновски 1-5, Антонио Јовановски 1-4, Марија Атанасова 1-4.

Особена чест и задоволство беше фактот што наша публика беа деветоодделенците од нашите основни училишта и токму од нивните искрени реакции можевме да го видиме нивниот интерес за францускиот јазик, култура и традиција.

Одговорен професор

Љубица Темелковска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den