МИРОВНИЦИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА „ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МИРОВНИЦИТЕ ГО ОДБЕЛЕЖАА „ДЕНОТ НА ЕКОЛОГИЈАТА“

Во рамките на програмата за Мировно образование, поддржана од ПДАС „Меѓаши“, нашата Гимназија и СОУ „Ванчо Прке“ од Виница, на 21 март 2019 година, по повод Денот на екологијата, ја реализираа првата заедничка активност под мотото: „Со будењето на природата да ја пробудиме еко свеста“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/МИРОВНИЦИТЕ/sliki{/besps}

 

Учениците од прва година, заедно со наставниците: Филимена Костова и Цветанка Карамаркова и добрите домаќини СОУ „Ванчо Прке“, го започаа своето дружење кое имаше и своја цел, одбележување на Денот на екологијата.

Преку низа активности: засадување на дрвца , културно-забавна програма (музички точки, еко-перформанс) и спортски активности, беше пренесена пораката дека треба му ставиме крај на насилството врз природа која безмилосно ја уништуваме, мислејќи само на своите потреби и задоволства без помислата што ќе биде утре. Целокупната активност беше насочена кон подигање на еко свеста кај луѓето која беше и главната цел на овие активности.

Сите бевме задоволни од она што го направивме, а тоа го говореа топлите и искрени насмевки кај секој од нас. Се разделивме со желба што поскоро да се сретнеме во некоја нова мировна мисија.

Одговорни професори: Филимена Костова, Цветанка Карамаркова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den