МЛАДИ ИНФОРМИРАНИ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МЛАДИ ИНФОРМИРАНИ, МЛАДИ АКТИВИРАНИ

Студенстката организација ,,Излез” во партнерство со ,,Младите можат”, ,,Хера”и ,,ЅИД”го спроведуваат проектот ,,Млади информирани,млади активирани!” во чии рамки ќе се одржат 3 последователни обуки на темите:

  • Работа во заедницата и идентификација на локални проблеми 28-29.11.2015;
  • Тимска работа и лидерство 5-6.12.2015;
  • Инплементирање на локална иницијатива,проектно планирање.12-13.12.2015;

{besps}stories/ucebna2015_2016/mladi_informirani/sliki{/besps}

 

Проектот се спроведува во рамките на Проектот на УСАИД за грaганско општество, кој го реализира фондацијата Отворено општество-Македонија.

,,Млади информирани,млади активирани”се реализира во рамките на СОУ,,Гимназија Кочо Рацин”со ученици од III и IV година. По завршувањето на обуките, учесниците поделени во 2 групи во период од 2 месеци ќе спроведат иницијативи насочени кон решавање на општи проблеми,кои тие сами ќе ги детектираат за време на обуките.

Во соработка со м-р Пале Трпкова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den