Младите актери повторно на сцена

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Младите актери повторно на сцена

Учениците од Гимназијата „Кочо Рацин“ ,кои немаа можност да ја гледаат премиерата на театарската претстава „Многу врева за ништо“,со задоволство ја посетија нејзината повторна изведба.

{besps}stories/ucebna2017_2018/prestava2/sliki{/besps}

 

Ведрата Шекспирова комедија ,која ја воспева благородноста на љубовта и ја осудува подлоста и зависта, со воодушевување беше дочекана од младите гимназијалци.Всушност, втората изведба на театарските претстави, кои со години наназад, традиционално ги подготвуваме по повод Денот на училиштето секогаш е резервирана за нашите ученици.

Тие со внимание ја проследија претставата и со силен аплауз ги наградија своите соученици кои исклучително успешно ги одиграа своите улоги.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den