МЛАДИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОВТОРНО ЈА ДОКАЖАА СВОЈАТА ХУМАНОСТ

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

МЛАДИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОВТОРНО ЈА ДОКАЖАА СВОЈАТА ХУМАНОСТ

На ден 26 декември 2018 година, во салата „Бели Мугри“, младите актери – ученици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, повторно ја изведоа театарската претставата „Ревизор“ од Николај Василевич Гогољ.

{besps}stories/ucebna2018_2019/prestava_human/sliki{/besps}

 

Комедијата која е извонредна карикатура и жестока сатира на руското провинциско чиновништво во триесеттите години на XIX век, со воодушевување беше проследена од публиката.

Комедијата која е извонредна карикатура и жестока сатира на руското провинциско чиновништво во триесеттите години на XIX век, со воодушевување беше проследена од публиката.

По тој повод им искажуваме голема благодарност за нивната поддршка и хуманост што ја покажаа.

Се надеваме дека со ваквите хумани проекти ќе продолжиме во иднина, а единствена цел ни е да им помогнеме на оние на кои помошта им е неопходна.

Одговорни професори: Александра Стојановска, Весна Павлова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den