Младите средношколци повторно ја докажаа својата хуманост

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Младите средношколци повторно ја докажаа својата хуманост

На ден 7.02.2018 година во салата „Бели Мугри“ младите актери – ученици при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ повторно ја изведоа театарската претставата „Многу врева за ништо“ од Вилијам Шекспир.

{besps}stories/ucebna2017_2018/pret_hum/sliki{/besps}

 

Ведрата Шекспирова комедија, која ја воспева благородноста на љубовта и ја осудува подлоста и зависта, со воодушевување беше проследена од публиката.

 

Овојпат изведбата имаше хуманитарен карактер. Наша публика беа учениците од средните стручни училишта во градот: Димитрија Чуповски, Јовче Тесличков и Коле Неделковски.

 

По тој повод им искажуваме голема благодарност за нивната поддршка и хуманост што ја покажаа.

 

Несебична поддршка имавме и од учениците и професорите од нашата Гимназија.

 

Се надеваме дека со ваквите хумани проекти ќе продолжиме во иднина, а единствена цел ни е да им помогнеме на оние на кои помошта им е неопходна.

 

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: