„Мојот јазик – тоа сум јас“.

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

„Мојот јазик – тоа сум јас“

На (21.02.2017г.) во медиотеката на ЛБ „Гоце Делчев“ со почеток во 12:00 часот беа доделени дипломи по повод литературниот конкурс „Мојот јазик – тоа сум јас“. Истиот беше распишан од страна на Советот на млади во соработка со Локалната библиотека „Гоце Делчев“ по повод Патрониот празник на библиотеката, како и меѓународниот ден на мајчиниот јазик.

{besps}stories/ucebna2016_2017/mojot_jazik/sliki{/besps}

 

Конкурсот беше поделен во две категории,односно ученици од I до IV година средно образование и ученици од основно образование VI до IX одделение.На истиот земаа учество и ученици од нашето училиште.

Ученичката Симона Борова од III-3 клас ја освои првата награда,а ученичката Александра Мечкаровска од III-2 клас ја освои третата награда.На двете ученички ментор е професор Александра Стојановска.

Одговорeн професор:

Александра Стојановска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: