НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА ЛИТЕРАТУЕН КОНКУРС РАСПИШАН ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА ЛИТЕРАТУЕН КОНКУРС РАСПИШАН ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

По повод Меѓународниот ден на жената, од страна на Клуб на писатели „Коста Солев Рацин“ и Здружение на пензионери – Велес, беше распишан литературен конкурс на темите: „Мајка“, „Мојот најубав цвет“, „За мама“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/dennazenata/sliki{/besps}

 

Право на учество имаа учениците од oсновните и средните училишта во Општина Велес. На истиот земаа учество и ученици од нашето училиште. Во категорија за средно образование, ученичката Бојана Спасовска од I-5 клас ја освои втората награда, под менторство на професор Цветанка Карамаркова, а третата награда ја освои ученичката Тамара Тосевска од I-4 клас, под менторство на професор Александра Стојановска.

Доделувањето на наградите се одржа во просториите на Здружение на пензионери –Велес.

Одговорни професори: Александра Стојановска, Цветанка Карамаркова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den