Најдобра македонска претстава

naslovna2
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРЕТСТАВАТА „ДОМА“ НАЈДОБРА МАКЕДОНСКА ПРЕТСТАВА

Гимназијалците во јули со настап на Меѓународниот фестивал на аматерски театри во Требиње, Босна и Херцеговина

Младите актери при СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ Велес, вљубеници во театарската уметност, ќе ја претставуваат Р.Македонија на реномираниот Меѓународен фестивал на аматерски театри кој се одржува во Требиње, Босна и Херцеговина.

prestava

Тие ќе ја изведат театарската претстава „Дома“ од руската авторка Људмила Разумовскаја, која ја подготвија и изведоа по повод Денот на училиштето, а со која беа селектирани на Драмскиот аматерски фестивал во Кочани.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den