Натпревар по биологија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Натпревар по биологија

На 8 Април 2017 година се одржа натпреварот по биологија во просториите на СОУ ,, Гимназија Кочо Рацин“ – Велес.

На натпреварот учествуваа педесет и осум ученика од кои триесет од нашата Гимназија од прва до четврта година.

Резултатите што ги постигнаа учениците им овозможија учество на државниот натпревар по биологија кој ќе се одржи во просториите на ПМФ во Скопје на 20 Мај.

Учениците ги постигнаа следниве резултати:

Прво место – Михаил Донев од втора година;

Второ мсто – Даниела Василеска од трета година;

Трето место – Ивона Андреевска од прва година;

Честитки за учениците кои учествуваа на натпреварот, посебно на оние кои освоија бодови за учество на државниот натпревар. Се надеваме за уште подобри резултати на истиот.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: