Ноември – Месец на науката

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ноември – Месец на науката

По повод Ноември – Месец на науката, во организација на Народна техника на Македонија – Сојуз на здруженијата на младите истражувачи на Македонија, се организираа низа активности. Дел од тие активности беше и гостувањето во МРТ на емисијата ,,Голем одмор”, кое се одржа на 6 ноември 2017 година.

{besps}stories/ucebna2017_2018/nauka/sliki{/besps}

 

Како претставник од нашето училиште беше ученичката Елена Стумбова од трета година, која имаше можност да го презентира проектот ,,Антимикробна активност на комерцијално добиени етерични масла од еукалиптус” под менторство на професорката Елизабета Николовска. На ден 16 ноември 2017 година беше одржана изложба на наградени проекти во СОУ ,,Цар Самоил” во општина Ресен.

Одговорeн професор: Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den