Oпштински натпревар по англиски јазик

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Oпштински натпревар по англиски јазик

На ден 18.03.2023 година (сабота), во ООУ,,Васил Главинов” се одржа општинскиот натпревар по англиски јазик за учениците од средните училишта во Велес.

Од нашата Гимназија имавме по двајца претставници од прва, втора и трета година, а резултатите се следниве:

I година:

Кристијан Мартинов – второ место

Александра Челев – второ место

II година:

Лилјана Филипова – прво место

Зоран Шкортов – второ место

III година:

Радован Угриноски – прво место

Миа Трајковска – прво место

Сите тие се пласираа на регионалниот натпревар по англиски јазик, за кој им посакуваме среќа и одлично знаење.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den