Денот на Командата за обука и доктрина

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Одбележување на денот на Командата за обука и доктрина

Соработката со Командата за обука и доктрина при Армијата на Република Македонија продолжи и оваа година Тие, при формирањето на концептот за одбележување на Денот на Командата, подготвуваат и свечена програма.

{besps}stories/ucebna2015_2016/denot_na_komandata_za_obuka_i_doktrina/sliki{/besps}

 

По повод одбележувањето на празникот, Командата распиша литературен и ликовен конкурс. Во своите литературни творби младите поети искажаа благодарност кон Армијата која деноноќно бдее над нашиот мир и слобода. Наградите ги добија следните ученици: Андреа Арсова, IV година – прва награда, Кире Ацевски, I година – втора награда, Андреа Арсова, I година – трета награда.

Прва, втора и трета награда беа доделени и на ликовните конкурс.

Првата награда и припадна на ученичката Марија Стојановска од втора година.

Втората награда на Ева Димитриева, ученичка од прва година и третата награда на ученичката Александра Митева, ученичка од прва година.

На свеченоста беа присутни и заменик – началникот на Генералштабот на АРМ генерал – потполковник Насер Сејдини, Командантот на Командата за обука и доктрина полковник Љупчо Костовски, претставници од Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ и Командата за обука и доктрина од Скопје, директорот на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, м-р Саше Андреевски и други гости.

Одговорни професори:

Стручен актив по македонски јазик и литература и ликовна уметност

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den