Отворен ден на Гимназијата „Кочо Рацин“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Отворен ден на Гимназијата „Кочо Рацин“

Отворениот ден на училиштето беше можност учениците од Гимназијата „Кочо Рацин“ да ја покажат својата креативност и способност во различни области пред потенцијалните гимназијалци.

Средбата беше осмислена како образовен и интелекуален мост кој треба да ги поврзе нашите сегашни ученици со нашите идни Гимназијалци, но и на годинешнава генерација матуранти да и овозможи директна комуникација со претставниците од голем број факултети во нашата земја. Така сликата станува детална и целосна. Перспективата на таа слика е убавата иднина кон која секој Гимназијалец сака да се упати.на деветтоодделенците им ја упативме пораката дека Гимназијата е значајна станица на нивното патување кон иднината.Им порачавме дека ,учејќи во Гимназијата, ќе имаат можност да стекнат солидни знаења и да се подготват за својата идна професија која ќе ја совладаат студирајќи на некој од факултетите кои беа наши гости на Отворениот ден.

{besps}stories/ucebna2016_2017/otvoren_den/sliki{/besps}

 

На 4 мај бевме срдечни домаќини на големиот број посетители што дојдоа во нашиот училишен двор. Учениците од прва до четврта година го покажаа својот талент во областа на: музиката, спортот, ликовно-творечката уметност, литературата, странските јазици, природните и општествените науки. Сакајќи да им овозможиме пријатно расположени на гостите овој настан музички го збогативме со настапот на нашиот вокално- инструментален состав во кој настапуваат учениците : Кристијан Јорданов, Иван Милевски, Сандра Темелковска, Мартина Арсовска и Кире Ацевски.

Сакајќи да ги охрабриме нашите идни ученици да создаваат и да им покажеме дека во нашата Гимназија се негува духот на индивидуалното поетско творештво, поканивме дел од деветтоодделенците да се претстават со својата поезија. Настапија ученичките:

Наталија Купенкова и Паула Кадиева од ООУ „Блаже Конески“

Нела Андева од ООУ „Васил Главинов“

Симона Калешова од ООУ „Благој Кирков“

Алиса Кајтази од ООУ „Рајко Жинзифов“ – Горно Оризари

Целокупниот настан беше емитуван во живо на програмата на локалното 5 FM радио. Директено обраќање на програмата на локалното радио 5 FM имаше и директорот на Гимназијата, г-дин Славчо Давитковски, кој ја истакна важноста на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ како реномирана образовна институција која е вистински и правилен избор за образование.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den