ПОЕТСКИ КОНКУРС „МЛАДИТЕ ПОЕТИ ПИШУВААТ ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПОЕТСКИ КОНКУРС „МЛАДИТЕ ПОЕТИ ПИШУВААТ ЗА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“

Ученичката Изабела Ѓурчиновски од II-1 клас, при СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, под менторство на професорката Магдалена Сарагинова, учествуваше на поетскиот конкурс: „Младите поети пишуваат за планетата земја“. Поетската творба на ученичката е избрана за една од најдобрите, најквалитетните и истата е објавена во заедничката збирка на младите поети од нашата заемја.

Честитки Изабела! Продолжи да твориш и чекориш по патеката на успехот!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den