Посета на СОУ „Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Проект Меѓуетничка интеграција во образованието

Посета на СОУ „Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија

Се наближува крајот на учебната година кога е време за сумирање на резултатите постигнати во истата и заокружување на активностите и проектите. Неколку години наназад ,во нашето училиште, се реализира проектот Меѓуетничка интеграција во образованието, а на 5 мај, оваа година, се реализираше последната активност во рамките на добиениот грант за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранција.

На покана на училиштето – домаќин „Јосиф Јосифовски“од Гевгелија делегација од нашето училиште составена од: директорот на училиштето, педагогот, како координатор, ученици и наставници – ментори ја посетија Гевгелија. Средбата започна со заедничка средба на наставниците – ментори, координаторите на проектот и нивните домаќини. Директорот на училиштето „Јосиф Јосифовски“ ги поздрави присутните и им посака пријатен престој во нивната средина и успешна и плодна работа.

{besps}stories/ucebna2016_2017/poseta_gevgelija/sliki{/besps}

 

Активностите започнаа со реализирање на работилница на тема: „Историски личности од НОВ“. Учениците, на оваа тема, изработија хамери, а исто така, подготвуваа текстови за изработка на брошура. Истовремено во спортската сала се реализираа спортски натпревари во футсал и пинг – понг. Делегациите кои беа гости на училиштето присуствуваа и на положување на цвеќе на бистата на патронот на училиштето – домаќин по повод Денот на училиштето. По тој повод беше одржан и историски час посветен на ликот и делото на револуционерот Јосиф Јосифовски.

Денот исполнет со успешно реализирани активности заврши со заслужено слободно дружење на учениците и наставниот кадар. На разделба сите си посакаа успешен крај на оваа учебна година и се поздравија со надеж за нови дружења и успешна соработка и идната година.

Тимот на МИО

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den