ПОСЕТА НА ЦРКВАТА СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ- ВЕЛЕС

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПОСЕТА НА ЦРКВАТА СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЈ- ВЕЛЕС

Учениците од IV година од,,Гимназија Кочо Рацин “- Велес на 29.11.2017год.ја посетија Црквата ,,Св.Кирил и Методиј“-Велес,која е соборна црква,во состав на Повардарската епархија на Македонската православна црква.Црквата се наоѓа веднаш до ,,Гимназијата Кочо Рацин“ ,во Мадинскиот парк.

{besps}stories/ucebna2017_2018/crkva/sliki{/besps}

 

Учениците беа пречекани од Протоереј Ставрофор Горан Панзов,кој со своето предавање и христијански дух ги запозна со изградбата на Црквата,со настанувањето на Христијанството ,апостолите и личноста,зборовите ,делата на Исус Христос ,кои се основа на христијанската етика.

Наставник:м-р Пале Трпкова

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den