ПОСЕТА НА ЦРКВАТА „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПОСЕТА НА ЦРКВАТА „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

Учениците од IV година од СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ – Велес, во согласност со наставната содржина: „Појава на христијанството“, по предметот филозофија, на 21 ноември 2018 година ја посетија црквата „Св.Кирил и Методиј“.

{besps}stories/ucebna2018_2019/crkva/sliki{/besps}

 

„Св. Кирил и Методиј“ е соборна црква во состав на Повардарската епархија на Македонската православна црква, која се наоѓа веднаш до Гимназијата, во Младинскиот парк.

 

Учениците беа пречекани од протојереј ставрофор Горан Панзов, кој со своето предавање во христијански дух, ги запозна со изградбата на црквата, со настанувањето на христијанството, апостолите и личноста, зборовите, делата на Исус Христос, кои се основа на христијанската етика, живот и семејство.

 

Одговорeн професор, м-р Пале Трпкова

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den