ПОВЕЌЕ СЛИЧНИ, ОТКОЛКУ РАЗЛИЧНИ

1
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПОВЕЌЕ СЛИЧНИ, ОТКОЛКУ РАЗЛИЧНИ

Под мотото: „Повеќе слични, отколку различни“, гимназијалците од трета и четврта година се вклучија во одбележувањето на 21 Март – Светскиот ден на лицата со Даунов синдром.Тие испратија силна поддршка за овие лица и нивните семејства, со цел да се подигне јавната свеста за прифаќање на различностите и нивна инклузираност во сите сфери од општеството.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den