Предавање

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Предавање за борба против ракот на дојка

По повод светскиот ден за борба против ракот на дојка, на 20 Октомври 2015 година во просториите на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“ беше одржано предавање за борба против ракот на дојка и тоа од претседателот на здружението за Велес „Борка“ Даниела Травник. На предавањето присуствуваа ученички од 2, 3 и 4 година, а на истото се истакнаа знаците кои укажуваат за евентуалното можно присуство на ова заболување кај жените. Сите симптоми беа насочени и предвидени со цел учениците да ги знаат предвесниците на оваа болест.

{besps}stories/ucebna2015_2016/predavanje_Beti/sliki{/besps}

 

За успешно и понатамошно спречување на ширење на оваа болест како и лечење, треба да знаат и предвидат предвремените знаци кои може и да не упатуваат на истата истакна Д.Травник.

За големата заинтересираност на ученичките и професорите од страна на здружението беа поделени флаери на кои се наоѓаат симптомите кои укажуваат на оваа болест.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den