Претставата „Дома“

naslovna2
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Претставата „Дома“ селектирана за изведба на Меѓународниот фестивал на аматерски театри во Кочани

Талентот на младите гимназијалци, вљубеници во театарската уметност оваа година е награден со учество на реномираниот Меѓународен фестивал на аматерски театри кој се одржува во Кочани.

 prestava

Нашите млади актери ќе ги покажат своите актерски способности на иста сцена на која што ќе настапат и претставници на аматерски театри од повеќе земји од Балканот.

Тие ќе ја изведат театарската претстава „Дома“ од руската авторка Људмила Разумовскаја која ја подготвија и изведоа по повод Денот на училиштето.

Им посакуваме успешен настап на драмскиот аматерски фестивал во Кочани.

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den