ПРОЕКТ „МАГИЧНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОЕКТ „МАГИЧНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА НА ПРИЈАТЕЛСТВО“

Проектот „Магична интеркултурална мрежа на пријателство“ (A Magical Internacional Friendship Network), во нашето училиште започна да се изведува на 24 октомври 2018 година, во којшто учествуваат вкупно 30 ученика од прва година.

{besps}stories/ucebna2018_2019/magicna1/sliki{/besps}

 

Проектот има за цел – интеркултурално да ги поврзе децата, припадници на различни народи, по пат на заедничко учење за другите народи, нивните земји и култури.

 

Целта на проектот е остварување на четвртата, од седумнаесетте развојни цели на Обединетите нации за квалитетно образование.

 

Првата задача од овој проект, која траеше една недела, беше учениците да истражат една земја по нивни избор. Учениците се определија за Тајланд, истражуваа и подготвија презентација, со што успешно ја завршија задачата.

 

Одговорeн професор, Елизабета Николовска

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: