Проект „Споделено Наследство“

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Проект „Споделено Наследство“

Учениците од нашата Гимназија што учествуваа во размената на ученици помеѓу Општина Велес и Општината Шербур, Долна Нормандија, овојпат имаа задача да го оформат рециклирачкиот материјал собран за втората фаза од проектот „Споделено Наследство“ – создавање на реплика на познатиот дворец „Равале“. Во расадникот на ЈКП „Дервен“ во Велес, учениците преработија над 200 пластични туби и шишиња кои ќе се искористат за овој проект, преку кој ќе се долови Шербурската атмосфера во нашиот град.

{besps}stories/ucebna2015_2016/proekt_spodeleno_nasledstvo/sliki{/besps}

Одговорни професори:

Билјана Миланова

Љубица Темелковска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den