ПРОСТА И СТРОГА МАКЕДОНСКА ПЕСНА

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

ПРОСТА И СТРОГА МАКЕДОНСКА ПЕСНА

По повод Патрониот празник на СОУ „Гимназија Кочо Рацин“, беше распишан литературен конкурс на тема: „Проста и строга македонска песна“ на кој нашите ученици се стекнаа со награди.

Од четврта година награден е ученикот Никола Трендафилов – прва награда, под менторство на проф. Александра Стојановска.

Од трета година наградени се ученичките: Тамара Илијевска – втора награда, под менторство на проф. Весна Павлова, Стефанија Јакимовска – втора награда, под менторство на проф. Магдалена Сарагинова и Љиљана Мишева – трета награда, под менторство на проф.Цветанка Карамаркова.

Честитки за постигнатиот успех на нашите ученици и нивните ментори!

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den