РЕГИОНАЛНА ОБРАЗОВНА КОНФЕРЕНЦИЈА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

РЕГИОНАЛНА ОБРАЗОВНА КОНФЕРЕНЦИЈА

Наставниците од Македонија, со поддршка од заменик-министерот за образование – Петар Атанасов, како и професори од факултетите, невладиниот сектор и издавачот ,„Просветно дело“, успешно ја реализираа ова конференција на која беа промовирани првите лидери од редовите на најдобрите наставници од просторите на бивша Југославија.

{besps}stories/ucebna2018_2019/reg_konf/sliki{/besps}

 

За сите нас кои го градиме и развиваме образованието, ова е важен настан кој недостасуваше. На прагот сме на создавање можности за регионално умрежување, размена и соработка на релација со сите држави од нашиот регион поради заедничката историја, сличните образовни системи, непостоечките јазични бариери, блискостите на нашите култури, но и нашите разлики. Нашето училиште преку проектите на меѓународно ниво се здоби со право за учество на овој настан.

Одговорeн професор:

Елизабета Николовска

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den