РИМ – ИТАЛИЈА

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

РИМ – ИТАЛИЈА

Во периодот од 11.01.2016 – 18.01.2016 во Рим Италија, учениците од СОУ„Гимназија Кочо Рацин“ Сара Гинова, Марија Николовска и Тоше Цецев заедно со професорот Маја Миленковиќ земаа активно учество во Европскиот проект Empower Rural Areas: Seed More Opportunities. Беа вклучени млади луѓе од 7 земји (Италија, Романија, Грција, Полска, Литванија, Македонија и Португалија) со по 4 учесника. Целта на проектот е да се зголеми вклученоста на младите луѓе во селата, како да се надминат јазичните бариери, да се добие поддршка од семејството и од локалната заедница, како и решавање на практични проблеми.

{besps}stories/ucebna2015_2016/rim_italija/sliki{/besps}

 

Обуката се спроведуваше со користење на методологијата на неформалното образование, преку разни работилници дополнително збогатени со искусен тим на предавачи кои работеа на оваа активност.

Секоја држава ја презентираше својата земја, кулура и традиција.

Целта на проектот е интеркултурна комуникација и адаптација на младите луѓе.

Одговорен професор:

Маја Миленковиќ

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: