Селекција за академијата во фудбал

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

На Градскиот фубалски стадион во Велес, стручни лица од Фудбалската Федерација на Македонија, вршеа селекција од 48-те пријавени кандидати за спортската академија во фудбал, за учебната 2015/2016 година

{besps}stories/ucebna2014_2015/sport/selekcija_fudbal/sliki{/besps}

 

На селекција која се одржа на 21.04.2015 година, освен ученици од Велес и велешкиот регион се пријавија и ученици од општините Свети Николе, Кавадарци, Неготино, Струмица, Лозово, Градско, Куманово и Чашка

За оваа паралелка во фудбал, од 48-те пријавени кандидати, освен машки се пријавија и 6 ученици од женскиот пол.

После одиграните два натпревара и од она што го покажаа кандидатите можеше да се забележи дека гостите од ФФМ беа презадоволни.

 

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не: