Совети, мерки и активности за укажување прва помош.

naslovna
Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Совети, мерки и активности за укажување прва помош.

На ден 23.02.2017 (четврток) на покана на Активот по спорт и спортски активности гостин ни беше д-р Јадранка Мишкова од ЈЗУ Здравствен дом-Велес. Учениците од I-2, II-5, I-6 и II-1 на часовите по спорт и спортски активности имаа можност да се запознаат со основните совети, мерки и активности за укажување прва помош на повредени лица со цел да се спасат и зачуваат нивните животи и животите на други лица при разни несакани незгоди и повреди.

{besps}stories/ucebna2016_2017/prva_pomos/sliki{/besps}

 

Новитет во часовите по спорт и спортски активности, а и доста корисни информации, совети и практични примери научија учениците. Како и досега, и во иднина ќе ја продолжиме соработката со докторите од ЈЗУ Здравствен дом-Велес, ќе организираме и други вакви часови за прва помош со цел да имаат сите ученици познавање и практично да научат да укажат помош на повредени лица.

Актив по спорт и спортски активности

Оставете коментар :

Мисија и Визија

Атрактивно, отворено, престижно училиште, предводник на современите образовни процеси, училиште кое на креативен начин ги поврзува стремежите на младите со науката, културата и спортот

Слични објави

Следете не:

Otvoren_den